همه مشکلات دام‌پروري سنتي در آذربايجان شرقي



 






  • همه مشکلات دام‌پروري سنتي در آذربايجان شرقي

    80 درصد نهاده‌هاي دامي استان وارداتي است و بنا به آمار رسمي، اين استان در توليد گوشت قرمز رتبه دوم کشوري، گوشت مرغ رتبه چهارم و توليد عسل رتبه دوم را به خود اختصاص داده و در توليد تخم‌مرغ هم رتبه چهارم کشوري را دارد. با اين حال، کارشناسان کشاورزي و اقتصادي معتقدند دام‌پروري سنتي و وجود خلأهايي در زمينه دامپزشکي و خدمات درماني در اين حوزه موجب افت‌ کيفيت و کميت توليدات دامي و کشاورزي حتي نهاده‌هاي دامي آن شده است. با توجه به اين‌که آذربايجان شرقي دومين جمعيت دامي و 8 درصد توليد محصولات دامي کشور را دارد، اهميت کار دامپزشکي در آن بيشتر نمايان مي‌شود. از سوي ديگر، به دليل اهميت بيماري‌هاي مشترک انسان و دام ضروري است به وضعيت دامپزشکي اين استان بيش از گذشته توجه شود.



    • ساماندهي ديرهنگام واحدهاي دامي روستايي


    رئيس شوراي نظام دامپزشکي آذربايجان شرقي و از اساتيد رشته دامپزشکي با اشاره به سيستم پرورشي نامناسب و سنتي در اين استان مي‌گويد: اکثر روش‌هاي دام‌پروري در روستاهاي استان سنتي است که اين موضوع، ميزان بهره‌وري را به شدت کاهش مي‌دهد. بايد روند صنعتي شدن آن در روستاها مورد توجه قرار گيرد. با همکاري جهاد کشاورزي‌ و ادارات و شوراي دامپزشکي استان، ساماندهي بهداشتي اين دامداري‌ها انجام و با شناسايي آنها کارت بهداشتي هم براي‌شان صادر مي‌شود.


    «رضا دادخواه» ادامه مي‌دهد: اکثر توليدات دامي، به‌ويژه دام کوچک، در شهرهاي کوچک روستاها صورت مي‌گيرد و با وجود اين ظرفيت، در يکي 2 سال اخير اقدام به شناسايي اين واحدها شده است. با شناسايي و ساماندهي اين واحدها امکان رسيدگي بهداشتي و ارائه خدمات دامپزشکي فراهم مي‌شود و اين کار به جلوگيري از تلفات دام و افت کيفيت توليد منجر خواهد شد. وي با بيان اين‌که با اين کار زمينه فعاليت بيشتر دامپزشکان، کاردان‌هاي دامپزشکي و رده‌هاي ديگر دامپزشکي نيز در استان بيش از گذشته فراهم مي‌شود، تاکيد مي‌کند: اين موضوع مستم تامين امنيت شغلي و ارتقاي مهارت فني و دانش اين فارغ‌التحصيلان است به همين دليل برگزاري دوره‌هاي علمي و سمينارها با حضور اساتيد کشوري براي تشخيص بيماري‌هاي شايع دامي صورت مي‌گيرد.


    اين مسئول مي‌افزايد: در حال حاضر حدود 2500 دامپزشک‌، متخصص رشته‌هاي مختلف دامپزشکي، کارشناسان آزمايشگاه‌هاي دامپزشکي و گرايش‌هاي ديگر اين رشته در استان عضو شوراي دامپزشکي استان هستند و اميدواريم با استفاده از اين ظرفيت بتوانيم گام‌هاي موثري براي بهبود وضعيت توليدات دامي و کشاورزي استان برداريم.  دادخواه مي‌گويد: وظيفه نظام دامپزشکي تامين نهاده‌هاي سالم است و آنها را کنترل مي‌کنيم. در اين زمينه، با توجه به تحريم‌ها و مشکلات اقتصادي، نظارت اهميت خود را بيشتر نشان مي‌دهد. در چنين شرايطي تامين واکسن‌هاي سالم و ارزان‌قيمت مهم است و بايد براي کوتاه کردن دست دلالان از اين حوزه تلاش شود و همه دامداران نيز به واکسن‌هاي لازم دسترسي داشته باشند.  



    • نظارت هم‌زمان با ارائه خدمات دامپزشکي


    مديرکل دامپزشکي آذربايجان شرقي نيز با بيان اين‌که ارائه خدمات دامپزشکي در اين استان در زمينه بيماري‌هاي شايع و تاثيرگذار بر اقتصاد با هزينه کم و حتي رايگان صورت مي‌گيرد، بيان مي‌کند: در آذربايجان شرقي، با انجام نظارت‌ها و ارائه خدمات دامپزشکي گسترده، حتي يک مورد مرگ و مير به علت بيماري تب کريمه‌کنگو نداشته‌ايم. در زمينه بيماري‌هاي ديگر هم خدمات ارائه مي‌شود.


    «اميرحسين بهداد» مي‌افزايد: ارائه خدمات دامپزشکي از لحظه تولد دام تا مرحله کشتار و فروش و رسيدن آن به دست شهروندان صورت مي‌گيرد و اين در حالي است که با مشکلات جدي در زمينه‌ همکاري دامداران و عرضه‌کنندگان دام و طيور روبه‌رو و نيازمند فرهنگ‌رساني و اطلاع‌رساني هستيم. خود شهروندان هم بايد اطلاعات اوليه را در زمينه کيفيت مواد دامي و لبني سالم داشته باشند. وي با اشاره به طرح ساماندهي واحدهاي دامي روستايي در استان مي‌گويد: اين موضوع به معني عدم ارائه خدمات دامپزشکي به روستاها نيست.


    در حال حاضر سيستم يکپارچه قرنطينه در استان اجرا مي‌شود که جزو پيشرفته‌ترين سيستم‌ها در اين حوزه است. شبکه يکپارچه‌اي در اين زمينه وجود دارد، اما ساماندهي و صدور کارت بهداشت و شناسايي به واحدهاي توليد دامي هم امکان مديريت بيشتر براي ارائه خدمات سريع و گسترده‌تر را فراهم مي‌کند و مي‌توانيم در زماني که شيوع يک بيماري رخ مي‌دهد، کنترل آن و کاهش تلفات دام را محقق کنيم.


    بهداد با بيان‌ اين‌که عرضه دام به صورت بهداشتي و نظارت‌شده در استان ضروري است، ادامه مي‌دهد: اگر شهرداري‌ها در استان و همه شهرها از جمله تبريز در اين زمينه همکاري کنند و ميادين دام در استان فعال شوند، سيستم دامپزشکي هم مي‌تواند به صورت هدفمند بيماري‌هاي دام را در اين ميادين قبل از عرضه کنترل و از رسيدن محصولات دامي ناسالم به مقصد و سفره شهروندان جلوگيري کند. اين مسئول با اشاره به مشکل حضور دلالان در عرضه واکسن‌ها و نهاده‌هاي دامي و مواد اوليه مي‌گويد: قيمت نهاده‌هاي دامي و واکسن‌ها در کيفيت اين محصولات تاثيرگذار است. هرچه قيمت‌ نهاده‌ها بالاتر مي‌رود، امکان دخالت دلال‌ها و قاچاق آنها هم بيشتر مي‌شود. دامپزشکي در قيمت‌گذاري اين مواد اوليه دخالتي ندارد.







مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : دامپزشکي ,استان ,دامي ,خدمات ,ارائه ,زمينه ,ارائه خدمات ,آذربايجان شرقي ,خدمات دامپزشکي ,نهاده‌هاي دامي ,صورت مي‌گيرد ,ارائه خدمات دامپزشکي
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

شیعه خانه امام زمان (عج) Jessica دکوراسیون منزل perspolis جنگ منطقی ادبی دلنوشته های از افسانه شعبانی دکتر سید حسین آقا میری تور گردشگری به نام خدایی که در همین نزدیکی است...